När jag ändå är inne på ostkaka så lägger jag ut mitt recept på "vanlig" - fast glutenfri och LCHF - ostkaka. Receptet är inspirerat av Birgitta Höglunds recept. Klicka HÄR för att komma till det!
INGREDIENSER till 6 portioner
500 g Keso
4 stora ägg
2,5 dl grädde
50 g strimlad/hackad mandel
4 malda bittermandlar
3 - 5 msk Sukrin
1 nypa havssalt
1 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 tsk fiberhusk
smör till formen
GÖR SÅ HÄR
Ja, det är inga konstigheter! Blanda bara ihop allting ordentligt och häll i en smord ugnsform. Grädda i 200 grader ca 30 - 40 minuter och låt ostkakan stå och "goa till sig" minst 15 minuter innan du hugger in på den! :D
Gott att servera till är färska eller upptinade bär och lättvispad grädde.
Anneli.
3 kommentarer:
Den här blev riktigt god gjorde den igår mums:)
Finns nu på min blogg och länkade till dig förstås :)
Tack Milla! Roligt att du gillade den! Det gör jag också!! :D
Prova gärna den med körsbär också - den är väldigt god den med!
Skicka en kommentar