tisdag 18 september 2012

Middagskorv i ugn

Middagskorven från Hälsans Kök är en sojakorv som ska vara lite som vegetarianernas alternativ till Falukorv. Tanken är väl att man ska skiva och steka den.
TRÅKIGT tänkte jag och gjorde så här i stället:
INGREDIENSER till ca 3 portioner
1 Middagskorv från Hälsans Kök
1 tomat (jag råkade ha en gul..)
ca 1 dl riven ost
ca 1½ - 2 dl passerade tomater
1 tsk Creme Fraiche
Trocomare örtsalt, lökpulver och peppar
Smör till formen

GÖR SÅ HÄR:
Tina upp Middagskorven och skär ut kilar som går ner ungefär halva tjockleken på korven.  Skär lika många klyftor av tomaten som du har skurit ut kilar och tryck ner en tomatklyfta i varje utskuret tomrum på korven.
Häll i de passerade tomaterna i en smord ugnsfast form av lagom storlek och lägg ner den tomatfyllda korven där.
Hacka korvkilarna till småbitar och blanda med den rivna osten.
Ta en tesked av de passerade tomaterna och blanda med den där teskeden Creme Fraiche (ni trodde att jag skrivit fel när jag skrev 1 tsk, va!?! :P ). Bred detta över korven och tomatklyftorna och använd det som "klister" för att inte den rivna osten och korvhacket ska glida av. Ja, sen strör ni då över ost- och korvhacket över det hela, strör på saltet (sparsamt!!) och kryddorna och sen skjuts in i ugnen i ca 20 - 25 minuter på 200 grader!

Till detta serverade jag
BROCCOLIMOS
INGREDIENSER till ca 3 portioner
500 gr (frysta) broccolibuketter
ca 2 tsk buljongpulver
1 stor msk smör
ca 3 msk Creme Fraiche
Trocomare örtsalt, vitpeppar, lökpulver

GÖR SÅ HÄR
Koka broccolibuketterna i så lite vatten som möjligt tills de är mjuka! Kolla under tiden det kokar om du behöver fylla på vatten hellre än att ha på för mycket från början! Målet är att när de är färdiga ska nästan inget vatten vara kvar för häller man bort det häller man också bort massa näring och smak!
Häll alltså INTE bort vattnet, utan mosa in det med buljongpulvret, smöret, Creme Fraichen och kryddorna.

Ja, sen behövs det bara lite råa grönsaker också så är måltiden komplett!
Vi åt bl a upp den här till maten:
 Ekologisk morot odlad av min älskade make! :D

Anneli.

Inga kommentarer: