fredag 1 februari 2013

Ett livstecken!

Efter nästan 3 månaders bloggfrånvaro från denna min vegetariska LCHF-blogg kommer här ännu ett inlägg! :D
Mina planer på att bli vegan går inget bra.. jag hittar inte några bra ersättningar och jag vill fortfarande vara ganska restriktiv med kolhydraterna...! Jag har minskat på mjölkprodukterna, men att sluta helt känns svårt att genomföra.

Över Jul och Nyår har jag fuskat jättemycket! Jag som varit så strikt det bara går under 3½ år på LCHF ballade totalt ur min kostmodell! Jag har ätit massor av pepparkakor, 3 lussebullar, potatisgratäng, klyftpotatis och t o m lite julgodis...! Visserligen är det ganska mycket jag INTE ätit så liiite koll har jag trots allt haft! Och mitt fuskande har haft ett pris: 3 onödiga extrakilon! :-(

Men vad jag märkt är att jag längtar tillbaka till min LCHF-veggiestyle-kostmodell! Och även om jag inte är så rädd för kolhydrater längre så vill jag ändå hålla dem på en rätt låg nivå... Ett dilemma det där, men jag jobbar på att hitta en balans och nivå som funkar!

Jag har beställt mat för 600 kronor på LCHF-butiken och paketet hämtade jag idag! :D
Det känns nästan som Julafton när det kommer ett paket! :D
Så här såg det ut när jag öppnat paketet och tagit bort allt papper som låg ovanpå.
Här har jag lagt upp alla grejerna på mitt köksbord. Från vänster till höger har vi: örtsalt, pepparkaksmix (jag äääälskar pepparkakor!!), nötmix, paranötter, vaniljpulver, kokosolja, kakao, buljongtärningar och tacokrydda. I mitten ligger 5 paket kolhydratfria nudlar. Dem är jag jättenyfiken på!!
När kära maken och jag jämförde priser på sånt vi vanligtvis brukar köpa i mataffärer här hemma mot de från LCHF Butiken så var det mesta dyrare från LCHF Butiken! :-( Och då har jag inte ens räknat med fraktavgiften på 59 kr...!! Synd att de inte är billigare kan jag tycka, för jag lär inte handla därifrån igen i första taget...! Kanske möjligtvis sånt som jag inte kan få tag på i vanliga affärer..!

Av nötterna gjorde jag nötblandning tillsammans med de nötter jag redan hade hemma. Det blev nästan 2,5 kilo! Jag äter fortfarande nötblandning med smör och kanel till frukost (receptet finns under fliken Frukost & tillbehör). Jag tycker fortfarande att det är sååå himla gott! Det verkar som att jag aldrig tröttnar på det! :D
1 dl nötter väger ca 70 g så 2,5 kilo kommer alltså att räcka till sisådär 35 frukostar om jag har räknat rätt! :D Sweet!

Anneli.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det behövs fler vegetariska lchf-bloggar, mer recept!

Anneli Sjögren sa...

Tack du anonyma!! Jag ska försöka lägga ut lite mer recept!! Jag vet bara inte var jag ska dra gränsen för LCHF - icke LCHF i o m att jag numera äter rätt mycket bönor och linser för att minska på Soja- och Quornprodukter...!