Det här receptet blir precis lagom till en person.
INGREDIENSER:
1 paprika
1 dl (lite drygt) Quorn- eller sojafärs
1 liten finhackad lök
3 msk krossade/passerade tomater
1/3-dels Fetaost i små tärningar
svartpeppar
lökpulver
paprikapulver
cayennepeppar
Trocomare örtsalt
6 skivor ost
1-1½ dl passerade tomater
smör/kokosolja att steka i
GÖR SÅ HÄR:
Skölj och dela paprikan och ta bort kärnor och hinnor. Finhacka löken och fräs den i en minut eller två innan du häller i färsen och kryddorna. Fräs ytterligare ca 5 minuter. Häll sedan i de krossade tomaterna och låt puttra i några minuter utan lock och under omrörning. Smaka av med örtsaltet. Tag av från värmen och lägg i fetaosten. Blanda ordentligt och fyll paprikahalvorna med färsen och fördela ostskivorna uppepå.
Häll de passerade tomaterna i en ugnsfast form och ställ ner de fyllda paprikahalvorna i formen. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills osten fått fin färg.
De passerade tomaterna i botten på formen blir en sås som passar väldigt bra till!
Servera med en god sallad.
Anneli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar