lördag 24 mars 2012

Våfflor med Vaniljyoghurt

Imorgon är det Våffeldagen och med anledning av det lägger jag ut ett recept på väldigt goda LCHF-våfflor. Till våfflorna serverade jag idag vaniljyoghurt eftersom jag inte hann tina upp några bär!
Imorgon har jag för avsikt att ha både hallon och vaniljyoghurt till mina våfflor!! :D
Vaniljyoghurten är väldigt lätt att röra ihop!! Jag tog helt enkelt bara vanlig Rysk yoghurt som jag blandade i Äkta vaniljpulver och lite Steviasocker (Sukrin/Sötrix går lika bra) i. Gör gärna vaniljyoghurten först så den får stå i kylen och "goa till sig" medan du gör våfflorna!
Våffelreceptet är en "efterapning" från Birgitta Höglunds våffelrecept, men jag gjorde om det lite som ett experiment - och tänk; jag tyckte de blev supergoda!! Jag länkar till Birgittas recept i slutet på detta inlägg, men först ska ni få receptet så som jag gjorde dem:

4 SUPERGODA LCHF-VÅFFLOR

INGREDIENSER:
½ dl Pofiber
½ dl mald mandel
2 tsk Fiberhusk
1 knapp tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk Steviasocker/Sukrin/Sötrix
2 ägg
1 dl grädde
1 knapp dl vatten (gärna kolsyrat)
1 rågad msk smält smör/kokosolja

GÖR SÅ HÄR:
Blanda först alla torra ingredienser. Knäck äggen och häll i dem, grädden, vattnet och det svala smälta smöret/kokosoljan. Rör ihop till en slät smet.
Smörj ett riktigt varmt våffeljärn med lite smält fett och klicka i 1/4-del av smeten. Grädda gyllenbruna och lägg gärna på galler en liten stund innan du lägger över den på en tallrik och klickar på lite vaniljyoghurt och/eller bär.

Dessa våfflor blir inte direkt frasiga, men genom att lägga dem på ett galler en liten stund så blir de åtminstone lite mindre pannkakslika i konsistensen. Men smaken är ju det viktiga, och dessa är riktigt goda!!

Birgitta ger även tipset att grädda våfflorna, lägga dem på galler och sen när de ska ätas så värmer man dem i ugnen en stund! På så sätt slipper man vänta om man är flera som ska äta! Riktigt smart tips!! :D

Klicka HÄR för att komma till Birgittas recept!

Anneli.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, de ser riktigt goda ut. Kul att jag kunde inspirera till ett nytt våffelrecept :) Tack för länken. Kram B

Anneli Sjögren sa...

Tack!! De var verkligen goda!! Har gjort en omgång till idag!! :D
Klart att jag länkar!! KRAM!!