fredag 27 juli 2012

Efterrättspaj och kakor LCHF style

Idag har jag gjort Jordgubbspaj på nyplockade jordgubbar från egen täppa! Smuldegen som jag hade uppepå funkar också som deg till kakor - jag gjorde några av degen som blev över. Men en sak i taget, jag börjar med:
JORDGUBBSPAJ
Ca 800 g jordgubbar (eller andra bär)

SMULDEG
1 dl cocosmjöl (Anam Prana)
2 dl mandelmjöl
1 dl Sukrin
1 dl smält fett (50/50 smör och kokosolja)
1 stort ägg

Gör så här:
Blanda cocosmjöl, mandelmjöl och Sukrin i en skål. Rör ner det smälta fettet och sist ägget. Blanda ordentligt.
Häll bären i en ugnsfast form och smula degen över. Grädda i 200 grader ca 17 - 18 minuter eller tills den fått fin färg. KLAR!! :D

Och nu över till kakorna jag gjorde av lite överbliven deg:
Jag rullade degen till en rulle, la den i en plastpåse i kylen nån timme och skar sen kakor som jag gräddade i ca 8 - 9 minuter i 200 grader. De fick sen svalna på galler. KLART!! :D

Anneli.

2 kommentarer:

Linn sa...

Vad gott. Var ett tag sen jag kikade in här. Maken gjorde en ljuvligt god Blomkålsgratäng idag och då tänkte jag att den måste jag bjuda min enda kompis som är vegetarian på. Den var supergod. Kör enbart LCHF nu, men försöker verkligen hitta vegetariska alternativ för att det lätt blir FÖR mycket kött. Förra veckan åt vi inte rött kött en enda gång, men istället blev det mycket fisk. Ska leta lite mer veg.recept hos dig:)

Anneli Sjögren sa...

Hej Linn! Kul att du tittar förbi!! :D
Ja, det är nog väldigt lätt att det blir mycket kött när man äter LCHF! Tror att det är bra att äta så många olika matvaror som möjligt av det som har lite eller inga kolhydrater så att det blir lite variation både för smaklökarna och näringsintaget!!
Den här pajen vart verkligen supergod!! Kakorna däremot blev alldeles för söta, så gör man bara degen för att baka kakor kan man gott minska drastiskt på sukrinet!!
Hoppas du hittar fler recept här som faller dig i smaken! Är lite dålig på att uppdatera denna blogg, men det kommer lite nytt då och då i alla fall! :D