söndag 5 februari 2012

LCHF-Kladdkakor

Dessa portionskladdkakor är bakade i Tupperwares hjärtformar och av nedanstående recept blir det 12 stycken. Självklart går det lika bra att göra en stor kladdkaka i en vanlig pajform eller springform med löstagbar kant!

150 gr mörk choklad, minst 70 %
200 g mald/mixad mandel
1 dl Sukrin/Sötrix
1 tsk snabbkaffepulver + 1 msk varmt vatten
1 nypa salt
1½ dl grädde
3 ägg
½ dl smält kokosolja

GÖR SÅ HÄR:
Smält chokladen och kokosoljan och låt svalna lite.
Mal eller mixa mandeln.
Lös upp kaffepulvret i lite varmt vatten.
Vispa äggen med sukrinet. Rör ner den smälta chokladen och kokosoljan, kaffet, grädden, saltet och mandelmjölet.
Klicka ut smeten i formarna/formen och grädda i 175 grader ca 20 minuter för hjärtformarna och ca 25 minuter för en stor form. Låt svalna innan du skär bitar eller tar ut kladdkakorna ur formarna.
OBS!! Tupperwareformarna ska bara smörjas men INTE bröas. En vanlig form däremot ska både smöras och bröas!

Anneli.

4 kommentarer:

Medvetna-Val-Kvinnan sa...

Ser supergoda ut! Men vad är sukrin och sötrix? Låter tyvärr inte så nyttigt. Är det ett medvetet val? ;-)

Anneli Sjögren sa...

Sukrin och Sötrix är ett - vad de säger - helt naturligt sötningsmedel utvunnet ur främst päron, men också annan frukt. Det har genomgått en slags fermenteringsprocess (vet inte varför eller vad det gör) och det kan inte tas upp av kroppen utan passerar bara rakt igenom. Det ser ut och smakar som vanligt vitt socker, men är inte riktigt lika sött.
Det är vad jag vet om det, men prova att googla på det så kanske du hittar mer info!! Tack för din fråga förresten!!

Medvetna-Val-Kvinnan sa...

Tack så mycket för svar. Så bra! Var kan man köpa det?

Anneli Sjögren sa...

Jag köper oftast på Hälsokost, men LCHF-butiken (http://lchfbutiken.se/c/343/sotningsmedel) har det också!
Sukrin och Sötrix är samma sak och Steviasocker är sukrin/Sötrix med Stevia.
De har massor av annat också!! Kolla runt får du se! :D