onsdag 4 januari 2012

Bakdags igen!!

VANILJKAKOR
INGREDIENSER:

2 dl mixad mandel
1 dl Pofibrer
1 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ dl Sötrix/Sukrin
1 knivsudd Steviapulver
1 rågad tsk vaniljpulver
1 nypa salt
3 ägg
½ dl smält smör

GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, sen i med äggen och det smälta smöret. Rör om ordentligt och låt smeten stå i kylen ca 30 minuter för att svälla. Rulla lagom stora bollar och platta till dem till lagom tjocklek och grädda dem på 200 grader ca 10 minuter. Låt kakorna torka i eftervärmen eller på 50 grader tills de är helt torra och krispigt hårda! Vänd gärna kakorna upp-och-ner när du torkar dem!



JULKNÄCKEBRÖD LCHF-style
Ett gott kryddat knäckebröd som naturligtvis kan ätas året om!! Kryddningen är inspirerad av det Julknäckebröd som säljs i affärerna till Jul.
INGREDIENSER:

2 dl Pumpafrö
2 dl Linfrö
2 dl mald mandel
1 dl Pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 tsk Brödkryddor (anis, fänkål, kummin)
½ dl smält kokosolja
6 ägg

GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i äggen och kokosoljan och bred ut smeten på ett bakplåtspapper - ända ut i kanterna!!
Grädda i 180 grader ca 25-30 minuter.
Med hjälp av en annan plåt vänder du hela brödkakan, drar bort bakplåtspappret och skär brödet i lagom stora bitar. Eftertorka på eftervärme/50 grader tills brödet är helt torrt och sprött.
Förvara i tätslutande burk.

Anneli.

Inga kommentarer: