söndag 1 december 2013

Gratäng med champinjoner och aubergine

Helt plötsligt slog inspirationen till och då blev det en gratäng på sånt jag hade hemma. Den blev jättegod!
GRATÄNG MED CHAMPINJONER OCH AUBERGINE
2 - 4 portioner beroende på tillbehör
INGREDIENSER
1 liten aubergine i knappt cm-tjocka skivor
5 - 6 stora champinjoner
1 gul lök (valfri storlek)
300 g Creme Fraiche
2 ägg
1 bit Kvibille Gräddädel
ca 1 dsk buljongpulver
svartpeppar, cayennepeppar, lökpulver och Trocomare Örtsalt
riven ost till topping
GÖR SÅ HÄR:
Skala auberginen och skär i knappt cm-stora skivor. Stek dem mjuka i smör och täck bottnen på en gratängform med dem.
Ansa och skär champinjonerna i bitar. Gör detsamma med löken. Fräs dem i smör till löken är lite al dente. Rör i Creme Fraiche och krydda. Låt koka upp och dra sen av från plattan och smula i ädelosten. Rör om ordentligt.
Vispa äggen lätt i en skål och blanda i champinjonstuvningen. Häll detta över aubergineskivorna och täck med riven ost.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Klart! :D

Anneli.

3 kommentarer:

Anneli Sjögren sa...

Thank you! You have a nice blog too! Nice pictures!!

Anonym sa...

Himla god mat! Tack för receptet!
/Karin

Anneli Sjögren sa...

Hej Karin! Varsågod! Kul att du gillar dem! :D