måndag 24 februari 2014

Falsk potatisgratäng

Det här blev väldigt gott! Över förväntan faktiskt, och då vill jag ju självklart dela med mig av receptet!
FALSK POTATISGRATÄNG 1 - 2 portioner beroende på tillbehör
INGREDIENSER
1 inte alltför stor istappsrättika
2,5 dl vispgrädde
250 g keso
Salt, svartpeppar, buljongpulver, lökpulver, (vitlök)
smör/kokosolja att steka i

GÖR SÅ HÄR:
Skala och grovriv rättikan och stek den några minuter i smör eller kokosolja. Krydda under tiden och häll sen på grädden. Låt puttra utan lock och under omrörning ca 5 minuter så att grädden tjocknar lite. Istappsrättika har ju ingen stärkelse så för att gratängen inte ska bli blaskig är det viktig att koka bort en del av vätskan.
Dra bort stekpannan från värmen, häll i keson, och smaka av om det behövs mer kryddor eller salt.
Häll i smeten i en ugnsfast form och grädda på 200 grader i ca 45 - 50 minuter till gratängen har fin färg.
Servera gärna med en grönsallad, coleslaw-sallad och kanske något med protein. MUMS!

Anneli.

Inga kommentarer: