söndag 25 december 2011

Julostkaka

Saffran är bland det godaste jag vet, så till jul blir det en hel del av den varan hemma hos mig!
Min Julostkaka är smaksatt med just saffran! Mums!! :D
JULOSTKAKA, stor sats. 8 - 12 portioner beroende på hunger och tillbehör.

2 X 500 g Keso
8 ägg
5 dl vispgrädde
100 g hackad/strimlad mandel
8 bittermandlar
1,5 dl Sukrin/Sötis/Sötrix
1-2 krm salt
2 tsk fiberhusk
2 tsk stött kardemumma
0,5 g saffran

Ja, det är bara att blanda samtliga ingredienser och hälla i en smord ugnsfast form. Grädda på knappt 200 grader i ca 50 minuter. Kolla mot slutet så det inte blir bränt på ytan. Lägg på ett bakplåtspapper vid behov. Kolla med en provsticka att ostkakan även är färdig i mitten innan du tar den ur ugnen!

Ät gärna ostkakan med tinade hallon och lättvispad grädde.

Inga kommentarer: