fredag 29 juni 2012

Tzatziki

Jag tycker att Tzatziki är riktig sommarmat! Svalkande gott till det mesta!
Här kommer min variant av detta goda tillbehör:

TZATZIKI

1 ganska stor gurka
3 dl Turkisk, Grekisk eller Rysk yoghurt
1-3 vitlöksklyftor
svartpeppar
Trocomare örtsalt

GÖR SÅ HÄR:
Riv gurkan grovt på ett rivjärn, rakt ner i ett durkslag som står över en bunke. Låt rinna av.
Under tiden blandar du ihop yoghurten med pressad vitlök, peppar och örtsalt. Smaka av så du får till smaken och styrkan på vitlöken så som du vill ha det. För lite extra "sting" kan du även ha i lite cayennepeppar.
Men rena händer pressar/kramar du så ur så mycket av gurksaften som du kan ur den rivna gurkan innan du har i den i yoghurten. Rör om ordentligt och låt stå kallt en stund så smakerna utvecklas ordentligt.
Gurksaften rekommenderar jag att du dricker upp!! Den är fylld med nyttiga mineraler, och är dessutom basisk vilket är toppenbra då de allra flesta av oss är alldeles för försurade i våra kroppar!

Anneli.

Inga kommentarer: