Sidor

fredag 31 maj 2013

Panerade Broccolibiffar

Svårt att få i ungarna grönsaker? De här fick högsta betyg av mina grabbar!
INGREDIENSER:
425 g (fryst) broccoli (Jag hade Änglamarks frysta)
2 dl blötlagda kikärtor (=1 dl/90 g torra)
1 finhackad lök
2 ägg
3 dl riven ost (jag hade Grevé)
2 dl + ca 3 dl/100 g mald mandel
örtsalt, lökpulver, cayennepeppar, svartpeppar, gurkmeja
smör/kokosolja att steka i

GÖR SÅ HÄR:
Låt kikärtorna ligga i blöt minst 8 timmar, men gärna längre. Skölj dem ordentligt en sista gång innan du använder dem till biffarna.
Koka broccolin al dente i saltat vatten. Häll av vattnet, lägg i kikärtorna och mixa till en slät smet med en stavmixer. Tillsätt löken, osten, äggen, 2 dl mandelmjöl och kryddorna och rör om så allt blandas ordentligt. Forma en liten biff, stek och smaka av. Tillsätt ev mer salt och/eller kryddor.
Häll mandelmjölet som är kvar på t ex en djup tallrik. Forma biffar av smeten (jag fick ut 14 st) och doppa i mandelmjölet. Stek dem gyllenbruna på medelvärme.
Att panera biffarna är inte nödvändigt, men de både ser ut och blir godare tycker jag!

Anneli.

4 kommentarer:

  1. SÅÅÅ glad att jag hittade din blogg! Jag har nyligen valt att bli lacto-ovo-vegetarian och ville även köra på LCHF och du har MASSA grymma recept, TACK! :D

    SvaraRadera
  2. Tack Lisa! Det var roligt att höra!
    Jag är tyvärr inte så aktiv på denna blogg lägre, för jag äter inte så strikt längre. Men rätt vad det är skriver jag in recept som passar här, och det finns ju som du upptäckt en del att botanisera runt ibland! :D
    Låt dig väl smaka!! :D

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut! Fast du vet att det är komage i löpe (osten)? Så vegetariska är dom inte... ;-)

    SvaraRadera
  4. Hej Thomas!
    Nä, helt rätt - helt vegetariska är de inte..! Men det finns ost med vegetabiliskt ostenzym som man kan välja istället! Finsk Emmentaler t ex.

    SvaraRadera