måndag 3 september 2012

Vegetarisk "Skagenröra"

De flesta vegetarianer äter inte fisk och skaldjur som (tyvärr) många tror. Skagenröra görs ju traditionellt med räkor om jag inte missminner mig, men här är räkorna utbytta mot Quornbitar.
I sann LCHF-anda läggs förstås inte "Skagenröran" på smörstekta toastbröd utan på salladsblad!
Det är min tvillingsyster Rosali som gett mig receptet och även gjort och garnerat röran på bilden här ovan! Ära den som äras bör! :D

VEGETARISK SKAGENRÖRA 4-6 pers
300 g Quornbitar, lättstekta i smör
Majonnäs och Creme Fraiche, sammanlagt 2½ dl
100 g grovriven morot
1 rödlök, finhackad
1 dl hackad dill
saft från 1 liten citron
3 msk svart tångkaviar (Cavi-Art)
Trocomare örtsalt och malen svartpeppar
Blad av isbergssallad

Garnering:
ostrullar, gurka, paprika, tångkaviar (röd eller svart) och en dillkvist

GÖR SÅ HÄR:
Stek Quornbitarna tills de tinat upp ordentligt, men de behöver inte ha fått nån stekyta. Låt svalna.
Under tiden blandar du övriga ingredienser utom salladen och smakar av så du tycker att det blir gott!
Tag av salladsbladen så hela du kan och arrangera ett par stycken på varandra till varje portion och lägg upp på ett uppläggningsfat eller på vars och ens tallrik. Klicka på röran och garnera. Klart! :D

Tips: Röran kan med fördel göras dagen före och förvaras i kylen till det är dags att äta. Men lägg inte upp det förrän straxt innan måltiden!

Anneli.

1 kommentar:

Anneli Sjögren sa...

Tack för tipset!! Nu har jag gjort det! :D