Idag har jag gjort Jordgubbspaj på nyplockade jordgubbar från egen täppa! Smuldegen som jag hade uppepå funkar också som deg till kakor - jag gjorde några av degen som blev över. Men en sak i taget, jag börjar med:
JORDGUBBSPAJ
Ca 800 g jordgubbar (eller andra bär)
SMULDEG
1 dl cocosmjöl (Anam Prana)
2 dl mandelmjöl
1 dl Sukrin
1 dl smält fett (50/50 smör och kokosolja)
1 stort ägg
Gör så här:
Blanda cocosmjöl, mandelmjöl och Sukrin i en skål. Rör ner det smälta fettet och sist ägget. Blanda ordentligt.
Häll bären i en ugnsfast form och smula degen över. Grädda i 200 grader ca 17 - 18 minuter eller tills den fått fin färg. KLAR!! :D
Och nu över till kakorna jag gjorde av lite överbliven deg:
Jag rullade degen till en rulle, la den i en plastpåse i kylen nån timme och skar sen kakor som jag gräddade i ca 8 - 9 minuter i 200 grader. De fick sen svalna på galler. KLART!! :D
Anneli.
En blogg om Lacto-ovo-vegetarisk LCHF-kost med recept, konvertering av traditionella recept till Lacto-ovo-vegetarisk mat, LCHF-bröd, LCHF-godis och LCHF-efterrätter, glutenfritt.
Sidor
▼
fredag 27 juli 2012
onsdag 18 juli 2012
Skogens Guld!
Jag har det så lyxigt att jag har kantareller på tomten!! Och i år är de både tidiga och många!!
Av dessa blev det en kantarellstuvning som smakade ljuvligt!! :D
Kantarellstuvningen gjorde jag på enklast möjliga vis, d v s jag stekte på den rensade och ansade svampen och rörde sen i Creme Fraiche, och medan det småputtrade kryddade jag med vitpeppar, lökpulver och Trocomare örtsalt. Mer än så behövs inte!!
Vill man ha en rinnigare sås har man bara i lite grädde eller mjölk till önskad rinnighet!
Anneli.