Helt plötsligt slog inspirationen till och då blev det en gratäng på sånt jag hade hemma. Den blev jättegod!
GRATÄNG MED CHAMPINJONER OCH AUBERGINE
2 - 4 portioner beroende på tillbehör
INGREDIENSER
1 liten aubergine i knappt cm-tjocka skivor
5 - 6 stora champinjoner
1 gul lök (valfri storlek)
300 g Creme Fraiche
2 ägg
1 bit Kvibille Gräddädel
ca 1 dsk buljongpulver
svartpeppar, cayennepeppar, lökpulver och Trocomare Örtsalt
riven ost till topping
GÖR SÅ HÄR:
Skala auberginen och skär i knappt cm-stora skivor. Stek dem mjuka i smör och täck bottnen på en gratängform med dem.
Ansa och skär champinjonerna i bitar. Gör detsamma med löken. Fräs dem i smör till löken är lite al dente. Rör i Creme Fraiche och krydda. Låt koka upp och dra sen av från plattan och smula i ädelosten. Rör om ordentligt.
Vispa äggen lätt i en skål och blanda i champinjonstuvningen. Häll detta över aubergineskivorna och täck med riven ost.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Klart! :D
Anneli.
Thank you! You have a nice blog too! Nice pictures!!
SvaraRaderaHimla god mat! Tack för receptet!
SvaraRadera/Karin
Hej Karin! Varsågod! Kul att du gillar dem! :D
SvaraRadera