fredag 9 november 2012

Förändringens vindar...

Nu var det länge sen jag skrev nåt här, och detta blogginlägg kommer inte att bli som vanligt. Idag lägger jag inte ut ett endaste recept!! Nä, istället lägger jag ut en länk längst ner till ett av de bästa blogginläggen jag läst om LCHF; från bloggen SmartaMaten.

Orsaken till min bloggtystnad var jag inne och nosade på i mitt förra blogginlägg.. Jag har mer och mer struntat i hur mycket kolhydrater maten innehåller - prio ett har blivit att det jag äter är "ren" mat, d v s så lite manipulerad som möjligt! Av den anledningen har jag ätit mycket bönor och linser på sista tiden och jag tycker inte att de recepten jag lagat riktigt platsar här...!
På sistone har ännu en sak inträffat som gör att jag rör mig ännu mer bort ifrån LCHF, nämligen en föreläsning av en Amerikansk kille som är Vegan och som berättar om de ofta fruktansvärda förhållanden som råder i djurhållningen och hur mycket total överdjävlig grymhet som djuren utsätts för - allt för att människor ska få billig mat!

Men vad rör det en vegetarian kanske du undrar. Jo, så länge man använder mjölkprodukter och ägg så bidrar man till att oönskade tjurkalvar dödas, att tuppkycklingar slängs levande ner i kvarnar för att malas och andra vidrigheter! Jag vill inte ens tänka på det!!! :-(

Så: en vegetarian som helst inte vill äta manipulerad mat som Quorn- och sojaprodukter, och nu helt plötsligt inte vill äta ägg eller mjölkprodukter längre... ja, då blir det helt omöjligt att äta enligt LCHF!!

Men, having said that så kommer jag inte att förändra mitt kosthåll helt över natt! Det är tillräckligt många förändringar i mitt liv som det är just nu ändå!! Men peu om peu kommer jag att minimera mjölkprodukterna och ägganvändningen - så är det bara!!
Nåt jag inte vill dock är att börja med spannmålsprodukter och socker igen! Och jag kommer även fortsättningsvis att snåla på kolhydraterna så gott det går! Fettet lär jag nog dra ner på en aning i och med att jag äter mer kolhydrater, men fettskrämd vill jag aldrig mer bli!!

Med anledning av allt det nya i min kostmodell har jag startat en ny blogg: http://anneli-in-da-greenhouse.blogspot.com kolla gärna in den också! Där kommer jag att lägga ut lite recept då och då, men också skriva mycket om hälsa och skönhet!
Den här bloggen kommer att ligga kvar, och i mån av ork och tid kommer jag nog att lägga ut lite ännu opublicerade recept som passar denna blogg!

Ok. Här kommer den utlovade länken till LCHF-inlägget på SmartaMaten och även länken till föreläsningen om köttindustrin. Se och lyssna till den om ni törs....!

Anneli.