lördag 26 maj 2012

Man-tager-vad-man-haver-paj

Inspirerad av Bloggen LCHFLIFE trotsade jag värmen och satte på ugnen!! Och det ångrar jag inte!!
I sann Kajsa Warg-anda fick fyllningen bli lite av varje av det jag hade hemma. Tur att jag gillar att improvisera! :D

"MAN-TAGER-VAD-MAN-HAVER-PAJ"


INGREDIENSER:
PAJDEG:

3 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrö
1 msk Fiberhusk
40 gr smör/kokosolja
1 stort ägg
1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR:
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Pressa ut degen i en pajform och låt vila i kylen minst 30 minuter. Förgrädda 7-8 minuter innan fyllningen ska i.

Självklart gör man vilken fyllning man vill och för min del blev det efter inventering i frys och kyl följande ingredienser:

ca 100 gr Quornbitar
2 finhackade lökar
ett par dl ärtor
½ påse broccolibuketter ca 200 - 250 gr
ett par msk Creme Fraiche
en skvätt grädde
ca 1½ dl Keso
3 stora ägg
ca 5 dl riven ost
Grönsaksbuljongpulver
pepparmix
lökpulver
Trocomare örtsalt
Smör att steka i

Löken och Quornbitarna stekte jag i lite smör. Ärtor och broccoli förvälldes ca 1 minut, sen hällde jag av vattnet och vände ner det i stekpannan med löken och Quornbitarna så att all vätska skulle få ånga av.
I en bunke blandade jag Keso, Creme Fraiche, det mesta av den rivna osten, kryddorna och sist äggen.

Efter att ha förgräddat pajskalet hällde jag först i allt från stekpannan och sen äggstanningen över, och så lite extra ost uppepå.
Grädda i 200 grader i ca 25 - 30 minuter. Klart!! :D

fredag 11 maj 2012

"Kyckling" Masala

Det här blev sååå gott!!
Receptet blir lagom till 3 - 4 personer beroende på hunger och tillbehör.

"KYCKLING" MASALA

INGREDIENSER:
En påse A La Kyckling 375 g (Hälsans Kök)
500 g krossade tomater
2 gula lökar, finhackade
ca 2½ cm färsk ingefära, finhackad
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
2 msk Garam masala
1 tsk cayennepeppar
2½ - 3 dl Creme fraiche
1 liten burk Keso
1 msk buljongpulver
Smör/kokosolja/olja till stekning
Trocomare örtsalt och svartpeppar
En näve eller två med Cashewnötter

GÖR SÅ HÄR:
Sätt stekpannan på svag värme, ha i fettet och "kyckling"-bitarna. Lägg på ett lock och låt bitarna tina upp medan du hackar lök och ingefära. Rör om då och då.
Stek bitarna med löken + garam masala, svartpeppar och cayennepeppar tills löken blivit genomskinlig och bitarna börjat få lite färg.
Sen tillsätter du ingefäran och vitlöken och steker ca 1 minut till.
Häll på krossade tomater, creme fraiche och buljongpulver. Låt puttra under lock ca 25 - 30 minuter. Rör om då och då.
Stäng av plattan och tillsätt Keso och låt allt bli varmt men koka inte mer! Smaka av med Trocomare och ev mer av de andra kryddorna.
Sprinkla över Cashewnötter och servera med t ex en sallad.