Sidor

fredag 11 maj 2012

"Kyckling" Masala

Det här blev sååå gott!!
Receptet blir lagom till 3 - 4 personer beroende på hunger och tillbehör.

"KYCKLING" MASALA

INGREDIENSER:
En påse A La Kyckling 375 g (Hälsans Kök)
500 g krossade tomater
2 gula lökar, finhackade
ca 2½ cm färsk ingefära, finhackad
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
2 msk Garam masala
1 tsk cayennepeppar
2½ - 3 dl Creme fraiche
1 liten burk Keso
1 msk buljongpulver
Smör/kokosolja/olja till stekning
Trocomare örtsalt och svartpeppar
En näve eller två med Cashewnötter

GÖR SÅ HÄR:
Sätt stekpannan på svag värme, ha i fettet och "kyckling"-bitarna. Lägg på ett lock och låt bitarna tina upp medan du hackar lök och ingefära. Rör om då och då.
Stek bitarna med löken + garam masala, svartpeppar och cayennepeppar tills löken blivit genomskinlig och bitarna börjat få lite färg.
Sen tillsätter du ingefäran och vitlöken och steker ca 1 minut till.
Häll på krossade tomater, creme fraiche och buljongpulver. Låt puttra under lock ca 25 - 30 minuter. Rör om då och då.
Stäng av plattan och tillsätt Keso och låt allt bli varmt men koka inte mer! Smaka av med Trocomare och ev mer av de andra kryddorna.
Sprinkla över Cashewnötter och servera med t ex en sallad.

1 kommentar: